Voorstelling voor scholieren

Des mobiles Moving Shadows (donderdag 6 oktober Grote zaal 10.30 uur)

Een bijzonder festival als Puppet International verdient een bijzondere openingsvoorstelling. Met trots presenteren we de Nederlandse première van het Duitse gezelschap Die Mobilés met haar met prijzen overladen voorstelling ‘Moving Shadows’. Acht lichamen vormen in volkomen harmonie een adembenemend schaduwspel. In razend tempo verandert de mens in een dier om vervolgens een plant te zijn, een gebouw, een voorwerp en weer terug te transformeren in mens. Door te spelen met lichaamsvormen, afstanden, licht en schaduw blijkt alles mogelijk. (Alle leeftijden)

 

Chapertons - Goma gom (vrijdag 7 oktober Grote zaal 10.30 uur)

Het Spaanse Chapertons staat al bijna twintig jaar aan de internationale top van het beeldend objecttheater. Als basismateriaal fungeren binnenbanden in alle maten en daarmee ontstaat een clownesk verhaal dat al op veel festivals in de wereld te zien was en in Meppel tijdens Puppet International haar Nederlandse première beleeft. ‘Goma Gom’ is een liefdesverhaal tussen een bloem en een horzel gespeeld door drie uilen, twee zachte en speelse pinguïns, een circustrainer en zijn zeehonden. Graag na afloop van de voorstelling de binnenbanden van fietsen en auto’s van bezoekers in tact laten! “Meesters in de kunst van visuele komedie, deze drie clowns halen trucs uit met banden. Door hun mimiek en beweging creëren ze een ‘grote kom van komische ruimte’. Getalenteerde mime kunstenaars en bekende komieken, deze drie excentrieke Catalanen mengen absurde situaties met hilarische grappen.” (Le Dauphiné Libéré) (Alle leeftijden) 

 

Duda Paiva - ‘Bastard!’ (Vrijdag 7 oktober 10.000 uur, Engelenbak)

Op zijn eigen onnavolgbare manier creëert Duda Paiva in ‘Bastard!’ een magische wereld waarin dans en schuimrubberen poppen het verhaal vertellen van een verwarde kunstenaar die een uitweg zoekt in de puinhoop van het bestaan. ‘Bastard!’ is een vrije bewerking van de satirische roman ‘L’Arrache-coeur’ van de Franse schrijver en zanger Boris Vian. (Bovenbouw/pabo) 

 

 

 

De Erfgoedroute is primair en speciaal gemaakt voor alle basisschool-kinderen uit groep 5 en groep 6 van Meppel. De kinderen bezoeken de Erfgoedroute in de dagen vóór en de maandag ná het festival tijdens schooltijden. De route is onderdeel van het kunstmenu van Scala, Centrum voor de Kunsten.