Visie

Schets van het festival zoals het nu is
Inmiddels is het festival zover uitgegroeid, dat er tijdens het 5 dagen durende festival zo’n 60 voorstellingen ten tonele worden gebracht. Het episch centrum is steeds Schouwburg Ogterop. Daar vindt de kaartverkoop plaats, daar worden tentoonstellingen ingericht, worden poppen en andere figurentheater-attributen verkocht, worden er aan dit festival gerelateerde films vertoond en daar worden zelfs workshops gegeven waarbij men kennismaken kan met de kunst van het creëren van poppen en andere theaterfiguren. In Ogterop heeft het festival de beschikking over een goed geoutilleerd theaterrestaurant. Ook worden er diverse voorstelling gegeven in verschillende karakteristieke historische panden in de directe omgeving van de schouwburg.

De kwaliteit van de voorstellingen is hoog. De artistiek leider aanschouwt alle voorstellingen met eigen ogen alvorens ze worden ingekocht. De artistiek leider is zelf ook een poppenspeler die inmiddels haar sporen verdiend heeft. De voorstellingen komen niet alleen uit Nederland en Europa, maar zelfs van daarbuiten. 

Visie
Na het wegvallen van een soortgelijk festival in Dordrecht, is het Internationale Poppen- en Figurentheater Festival Meppel het enige internationale poppenfestival van dit niveau en met deze omvang in Nederland. Dankzij haar succes, steunt het festival op gemotiveerde en dus enthousiaste bestuursleden, festivalmedewerkers en op een groot korps van al even gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers. Door hun jarenlange inzet hebben zij een schat aan ervaringen gekregen en dus een behoorlijke knowhow opgebouwd. Knowhow waarvan iedere keer weer gebruik van kan worden gemaakt zolang het festival in deze frequentie kan blijven doorgaan. We willen de energie die alle medewerkers hebben gekregen door het enthousiasme, waarmee zij hun steentje bijdragen aan het festival, graag ook benutten voor het motiveren van potentiële toekomstige medewerkers zodat het festival ook op de langere duur is gewaarborgd.